فناوری‌های هوش مصنوعی در کشاورزی

ستفاده از هوش مصنوعی در کشاورزی، با تمرکز بر مدیریت منابع، پیش‌بینی وضعیت آب‌وهوا، و پایش سلامت گیاهان، کمک شایانی به بهینه‌سازی مصرف آب و کود کرده و به کشاورزی پایدار و مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی منجر شده است. این فناوری همچنین در مدیریت آفات و بیماری‌های گیاهی نقش دارد و با کاهش اثرات زیست‌محیطی، تولید محصولات را بهبود می‌بخشد

وسعه سیستم‌های آبیاری نوین

وزارت جهاد کشاورزی برای مقابله با بحران آب، توسعه زیرساخت‌های آبی و استفاده از سیستم‌های آبیاری پیشرفته را در دستور کار قرار داده است. این اقدام‌ها با هدف افزایش بهره‌وری و کنترل مصرف آب در بخش کشاورزی انجام می‌شوند

تولید بذور هیبرید و امنیت غذایی

در بخش زراعت، تمرکز بر تولید بذور هیبرید با هدف افزایش عملکرد در واحد سطح و تأمین امنیت غذایی در دستور کار قرار دارد. پروژه‌هایی برای تولید انواع کلزا و دیگر دانه‌های روغنی و زراعی در حال پیاده‌سازی هستند که انتظار می‌رود طی پنج سال آینده نتایج مثبتی داشته باشند

بیشترین سطح زیر کشت تابستانه خوزستان شلتوک است| ممنوعیت کشت تابستانه وجود ندارد

معاون جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه ممنوعیت کشت تابستانه به علت محدودیت آبی در استان وجود ندارد گفت: ۹۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی از ابتدای تابستان به کشت شلتوک اختصاص یافته است.

به گزارش بازار،‌عبدالرضا سیداحمدی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان کرد: از ابتدای تابستان تاکنون ۱۱۵ هزار هکتار از اراضی زیر کشت رفتند که شامل محصولاتی چون ذرت، برنج، حبوبات، سبزی و صیفی، سورگوم، کنجد و سویا است.

آب ۱۶۱ هزار هکتار محصولات دائمی خوزستان تامین شد

وی اظهارکرد: علاوه بر محصولات فصلی، ۱۶۱ هزار هکتار محصولات دائمی خوزستان شامل نیشکر، نخیلات، باغات و یونجه است که با برنامه‌ریزی صورت گرفته در شورای کشاورزی استان آب موردنیاز آنها تامین شد.
وی با بیان اینکه کشت محصولات فصلی خوزستان آغاز شده گفت: قرار است محصولات فصلی به ۲۵۴ هزار هکتار برسد.

سیداحمدی با تاکید بر اینکه هیچ گونه ممنوعیت کشت تابستانه در حوضه مارون، دز، کارون و کرخه وجود ندارد گفت: برای کشت‌های دائمی و فصلی خوزستان در تابستان پنج میلیارد مترمکعب آب اختصاص یافته که انتظار می‌رود کشاورزان مصرف آب را مدیریت کرده و با آبیاری نکردن غرقابی مزارع، آب آنها تامین شود.

سالانه حدود ١٨ میلیون تن محصول کشاورزی در استان خوزستان تولید می‌شود.

پیش بینی برداشت ۸۰ هزار تن گندم در فامنین

همدان – ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی فامنین با اشاره به آغاز برداشت گندم در این شهرستان پیش بینی کرد ۸۰ هزار تن از این محصول استراتژیک امسال از مزارع این شهرستان برداشت شود.

به گزارش ایرنا، منصور خزائی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه برداشت گندم شهرستان در این شهرستان آغاز شده است،افزود: از ۳۷ هزار و ۵۵۶ هکتار گندم کشت شده در شهرستان ، ۳۳هزار و ۷۴۳ هکتار به کشت گندم دیم و سه هزار و ۸۱۳ هکتار گندم آبی اختصاص دارد.

وی ادامه داد: سطح کل مبارزه سن مادر و پوره سن سال زراعی جاری در مزارع گندم و جو ۴۰ هزار و۵۵۱ هکتار است که از این سطح ۳۴ هزار و ۴۳۰ هکتار از مبارزه انجام شده در مزارع کشت گندم طی دو مرحله در زمان مبارزه با سن مادر و پوره سن بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی فامنین افزود: در چهار سال زراعی متوالی کشاورزان دیم کار این شهرستان متحمل خسارت خشکسالی بودند که و با مجموع بارش ۲۶۵.۴ میلیمتری در سال زراعی جاری شاهد افزایش چشمگیر تولید محصولات دیم هستیم و پیش بینی می شود که متوسط عملکرد گندم دیم یک و نیم تن در هکتار و متوسط عملکرد گندم آبی پنج و سه دهم تن در هکتار باشد.

وی همچنین پیش بینی کرد: بیش از ۲۰ هزار تن از گندم تولیدی تحویل مراکز خرید شهرستان شود که نسبت به تحویل بیش از ۶ هزار تن گندم در سال گذشته به مراکز خرید افزایش قابل ملاحظه ای خواهد داشت.

خزائی یاد آور شد: سه مرکز خرید در این شهرستان فعال است که حدود هشت و نیم هزار تن گندم با قیمت خرید تضمینی هر کیلو گرم گندم ۱۷۵ هزار ریال خریداری کرده اند.

این مسوول ادامه داد: با توجه به ظرفیت محدود انبارهای خرید گندم شهرستان درصدد هستیم که انبار تعاونی تولید تاوه نیزپس از پایان خرید کلزا به این انبارها اضافه شود.

وی در ادامه گفت: این مراکز خرید از لحاظ تجهیزات و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مجهز هستند تا به طور دقیق و کامل با استناد به اطلاعات ثبت شده بهره برداران در سامانه جامع پهنه بندی ومدیریت داده های کشاورزی کار خرید به درستی انجام شود.

مدیر جهاد کشاورزی فامنین یادآور شد: تعداد کمباین های فعال بومی و مهاجردر منطقه۲۳۰ دستگاه است و اکیپ بخش دولتی با همکاری شرکت خصوصی رایان دشت در عملیات نظارت و کنترل ضایعات با هدف افزایش کیفیت برداشت با حداقل ضایعات محصول برداشت شده در منطقه فعالیت دارند .

تولید ۹۵ درصد سبزی و صیفی با اجرای الگوی کشت مطابقت دارد

تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: برنامه تولید سبزی و صیفی در فضای باز در کشور بیش از ۹۵ درصد با الگوی کشت ابلاغی از سوی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تطابق دارد.

به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، حسین اصغری افزود: برنامه‌های حوزه سبزی و صیفی مطابق با الگوی کشت ابلاغی در استان‌ها اجرا شده ضمن آن که تلاش کردیم بنابر دستور وزیر جهادکشاورزی، کمبود این محصولات به ویژه پیاز و سیب‌زمینی در بازار نباشد.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی مساله کمبود آب را جدی دانست و از کشاورزان درخواست کرد برنامه ابلاغی که براساس الگوی کشت تدوین شده است را به اجرا بگذارند.

وی در همین حال از کشاورزان خواست با استفاده از روش نشاکاری و بهره‌گیری از سیستم آبیاری نوین در راستای مصرف بهینه آب بکوشند و در مورد مصرف سایر انرژی‌ها مانند سوخت، صرفه‌جویی کنند.

اصغری درباره تولید بهاره سیب‌زمینی در فضای باز اظهار داشت: برنامه ابلاغی ما برای کشت بهاره سیب‌زمینی ۱۹ هزار و ۶۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۶ هزار تن بود و گزارش‌ها حاکی از کشت این محصول در سطح ۲۱ هزار و ۷۰۰ هکتار با برآورد تولید ۷۱۵ هزار تن است.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد برنامه تولید بهاره گوجه‌فرنگی در سال زراعی جاری محقق شده است، تصریح کرد: سطح زیر کشت بهاره گوجه‌فرنگی در برنامه ابلاغی این دفتر، ۲۳ هزار و ۳۲۰ هکتار با پیش‌بینی تولید حدود یک میلیون و ۸۰ هزار تن می‌باشد.

وی ادامه داد: با توجه به محدودیت‌ها به ویژه در حوزه تامین آب، در این فصل نزدیک به ۲۰ هزار و ۵۸۹ هکتار زیر کشت گوجه‌فرنگی رفته و برآورد می‌کنیم از این سطح حدود یک میلیون و ۲۰ هزار تن محصول بدست آید.

اصغری سطح کشت پیاز بهاره در برنامه ابلاغی این دفتر در سال زراعی جاری را ۱۲ هزار و ۲۰ هکتار و برآورد تولید را ۵۷۱ هزار تن عنوان کرد و گفت: در بهار امسال در سطح ۱۱ هزار و ۸۰۰ هکتار پیاز کشت شده و پیش‌بینی می‌کنیم ۶۰۵ هزار تن محصول از این سطح تولید شود.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی، توسعه نشایی را از برنامه‌های این دفتر برای صرفه‌جویی در مصرف آب دانست و اذعان داشت: در حال برنامه‌ریزی برای تمام محصولات در حوزه سبزی و صیفی که توانمندی کشت از طریق نشا را دارند، هستیم.

کشت نشایی گوجه‌فرنگی به ۹۰ درصد رسید

وی بیان کرد: برخی محصولات سبزی و صیفی مانند گوجه فرنگی، پیاز، خربزه، فلفل، بادمجان و انواع ملون امکان کشت نشایی دارند و نتایج تلاش ما برای کشت نشایی پیاز و گوجه فرنگی بسیار خوب بوده است.

اصغری سطح کشت نشایی گوجه فرنگی در فضای باز را بیش از ۹۰ درصد و پیاز را نزدیک به ۵۰ درصد در کشور عنوان کرد.

وی با اذعان به این که کشت نشایی حداقل ۴۰ روز دوره رشد گیاه را در فضای باز کاهش می‌دهد و منجر به صرفه‌جویی در آب می‌شود، گفت: کشت نشایی گاهی برای تغییر زمان عرضه محصول به بازار انجام می‌شود.